Αξιοθέατα

+ -

Κράτηση online

360° VIRTUAL TOUR

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα
\/
360° VIRTUAL TOUR

Αξιοθέατα

H ιδανική αφετηρία για εξορμήσεις σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος - αξιοθέατα λόγω θέσης και πρόσβασης. Μόλις 1000 μέτρα μακριά από την περίφημη Πορταριά, 45χλμ από την παραδοσιακή Τσαγκαράδα και 12χλμ από το εμπορικό και κοσμοπολίτικο κέντρο της πόλης του βόλου.

 

Πορταριά


Η Πορταριά είναι τόσο χειμερινός όσο και καλοκαιρινός προορισμός και κάθε χρόνο δέχεται πλήθος επισκεπτών, Βολιώτες και μη, που θέλουν να κάνουν μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου και 13 από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων γύρω από το μοναστήρι της Παναγιάς της Πορταρέας που χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Στην Πορταριά ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στα μονοπάτια (Κεντάυρου) και τα καλντερίμια, να επισκεφτεί βυζαντινές εκκλησίες και παλιά μοναστήρια

 

Μακρινίτσα


Η Μακρινίτσα είναι χωριό χτισμένο κλιμακωτά στην πλαγιά του βουνού. Είναι άκρως γραφική, γεμάτη πλακόστρωτα καλντερίμια και παραδοσιακά πετρόχτιστα αρχοντικά σε κάθε γωνιά της, με την πλατεία της γεμάτη αιωνόβια πλατάνια που προσφέρει μία θέα σ' όλο το Βόλο που κόβει την ανάσα. Πάρτε τον καφέ σας στη πλατεία του χωριού και επισκεφτείτε με την ευκαιρία την εκκλησία του Αϊ Γιάννη του Προδρόμου και θαυμάστε την τοιχογραφία του ζωγράφου Θεόφιλου που χρονολογείται από το 1910.

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου


Ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά της χώρας μας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου δημιουργήθηκε το 1967 από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο του Βόλου, ενώ από το 1997 τη διαχείριση του κέντρου την έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μαγνησίας. Βρίσκεται στην περιοχή "Αγριόλευκες" και απέχει 12 χμ από την Πορταριά, 2 χμ από τα Χάνια και 27 χμ από το Βόλο. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι πολύ δημοφιλές και πολυσύχναστο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

 

 Το Τρενάκι του Πηλίου


Ο Μουτζούρης
Το τρενάκι του Πηλίου, ο θρυλικός "Μουτζούρης" υπήρξε δυναμικό στοιχείο πολιτισμού και ανάπτυξης και σημάδεψε έντονα την ιστορία του τόπου. Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη του ανατέθηκε στον Ιταλό μηχανικό Εβαρίστο ντε Κίρικο, πατέρα του διάσημου υπερρεαλιστή ζωγράφου Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους επιλέχθηκε πλάτος γραμμής 60 εκατοστά, από τις στενότερες σιδηροδρομικές γραμμές στην Ελλάδα και μια από τις στενότερες στον κόσμο.

 

Ζαγορά


Η Ζαγορά είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο χωριό του Ανατολικού Πηλίου. Απέχει 47 χιλιόμετρα από το Βόλο και έτσι όπως είναι απλωμένο στην καταπράσινη και ηλιόλουστη πλαγιά του, χωρισμένο στις τέσσερις μεγάλες συνοικίες (Αγία Παρασκευή ή Περαχώρα, Αγία Κυριακή, Άγιο Γεώργιο, Σωτήρα), δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη που το βλέπει από απέναντι πως πρόκειται για ένα συγκρότημα τεσσάρων χωριών.

 

Τσαγκαράδα


Η Τσαγκαράδα είναι το πιο κοσμοπολίτικο χωριό του Ανατολικού Πηλίου και αποτελεί προορισμό διακοπών κάθε εποχή του χρόνου. Το χωριό σφύζει από ζωή, καθώς προσφέρει πλήθος ξενοδοχείων και παραδοσιακών ξενώνων, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ και διάφορα καταστήματα λαϊκής και παραδοσιακής τέχνης. Τα γραφικά σοκάκια της Τσαγκαράδας προσφέρονται για τη βόλτα σας, ενώ ταυτόχρονα σας παρέχουν την ευκαιρία να θαυμάσετε την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική αλλά και τη μαγεία της φύσης.

 

Πηγή:taxidologio.gr

All rights reserved www.pilionterra.gr 2018 | Created by FOCUSGREECE