Μοναστήρια

+ -

Κράτηση online

360° VIRTUAL TOUR

Μοναστήρια

Μοναστήρια

Μοναστήρια

Μοναστήρια

Μοναστήρια

Μοναστήρια
\/
360° VIRTUAL TOUR

Μοναστήρια

Στην περιφέρεια της Μαγνησίας υπάρχουν πολλά θρησκευτικά μνημεία όλων των εποχών. (παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά) Χτίστηκαν από τον 5ο ως τον 19ο μ.Χ. αιώνα. Τα περισσότερα που σώζονται σήμερα είναι των 17ου, 18ου και 19ου αιώνων.

Μοναστήρι ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΓΑΤΖΕΑΣ


Χτίστηκε στα 1816 σε χώρο που δεσπόζει του Παγασητικού, πάνω σε ερείπια παλιού κάστρου. Λειτουργούσε ως τα 1963 και στη συνέχεια ερημώθηκε ως τα 1989. Σήμερα είναι μετόχι της αγιορείτικης Μεγίστης Λαύρας και ανδρικό.

Μοναστήρι ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ


Κτίστηκε το 1795 και αποπερατώθηκε το 1806. Σήμερα είναι γυναικείο μοναστήρι.

Μοναστήρι ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΑΥΚΟΥ


Χτίστηκε από το Δήμο Ζηπανιώτη το 1795 με δαπάνη του καπετάν Στέργιου Μπασδέκη. Υπάρχουν εσωτερικά και εξωτερικά γλυπτά του Μήλιου. Γύρω από το καθολικό υπό μορφή φρουρίου είναι κτισμένοι οι βοηθητικοί χώροι του μοναστηριού και τα κελιά. Γιορτάζει στις 2 Μαΐου.

Μοναστήρι ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΥΖΙΤΣΑΣ


Βρίσκεται στο κέντρο της Βυζίτσας. Χρονολογία ανέγερσης του καθολικού το 1797.Έργο του Δήμου Ζηπανιώτη Είναι τρίκλιτη βασιλική με θόλο. Στο ΝΔ άκρο του μοναστηριού υπάρχει κτίσμα που στέγαζε τα κελιά. Γιορτάζει στις 29 Αυγούστου.

Μοναστήρι ΑΓΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ


Κτίστηκε στο ομώνυμο χωριό τον 11ο αιώνα ή το 1378 από τον όσιο Λαυρέντιο προς τιμήν του αρχιδιάκονου Λαυρεντίου που μαρτύρησε στη Ρώμη το 258. Ήταν σταυροπηγιακή μονή. Έχει ναό σταυροειδή με τρούλο με εντοιχισμένες πλάκες και κολόνες από άλλον αρχαιοελληνικό ναό. Επίσης στη δυτική πλευρά του έχει ηλιακό ημερολόγιο.

All rights reserved www.pilionterra.gr 2018 | Created by FOCUSGREECE